Pravila privatnosti

Dobrodošli na našu stranicu s Pravilima privatnosti društva RECIKLATOR d.o.o. RECIKLATOR d.o.o. poštuje vašu privatnost i posvećeno je zaštiti vaših osobnih podataka. Ova Pravila privatnosti informirat će vas o tome kako čuvamo vaše osobne podatke kada posjetite našu internetsku stranicu (bez obzira odakle ju posjećujete) i reći vam o vašim pravima na privatnost i kako vas zakonodavstvo štiti.

Ova Pravila privatnosti dostupna su u slojevitom formatu kako bi mogli kliknuti kroz različita područja navedena u nastavku. Koristite Pojmovnik kako bi shvatili značenje nekih termina upotrijebljenih u ovoj obavijesti o privatnosti.

 

1. VAŽNE INFORMACIJE I TKO SMO MI

Svrha obavijesti o privatnosti

Ova Pravila privatnosti teži pružanju informacija o načinu na koji naše trgovačkog društvo prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke prilikom korištenja ovom internetskom stranicom, uključujući bilo koje podatke koje učinite dostupnima putem ove internetske stranice kada ste u interakciji s nama, primjerice kada se prijavite na stranicu, kupite proizvod ili uslugu ili sudjelujete u natječaju.

Ova internetska stranica nije namijenjena djeci i ne prikupljamo svjesno podatke u vezi djece.

Važno je pročitati ova Pravila privatnosti zajedno s bilo kojom drugom obavijesti o privatnosti ili obavijesti o poštenoj obradi koje vam učinimo dostupnima u određenim prilikama kada prikupljamo ili obrađujemo vaše osobne podatke kako bi bili potpuno svjesni kako i zašto upotrebljavamo vaše podatke. Ova Pravila privatnosti dopunjuje druge obavijesti i nije usmjerena na isključenje istih iz primjene.

Voditelj obrade

Reciklator je voditelj obrade i odgovoran za vaše osobne podatke i ovu internetsku stranicu.

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka (DPO) koji je odgovoran za nadziranje pitanja koja se odnose na ovu obavijest o privatnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi ove obavijesti o privatnosti, uključujući bilo kakve zahtjeve za ostvarenje vaših zakonskih prava, kontaktirajte službenika za zaštitu podataka koristeći pojedinosti navedene u nastavku.

Podaci za kontakt

Naši puni podaci su: RECIKLATOR d.o.o. sa sjedištem u Kaštel Sućurcu 21 212, Cesta dr. F. Tuđmana 45, OIB: 41305050314, registriran u Trgovačkom sudu Split pod MBS: 060427782, tel: + 385 21 __________, faks: + 385 21 _____________

Adresa e-pošte : info@reciklator.hr

Promjene pravila privatnosti i vaša dužnost da nas obavijestite o promjenama

Važno je da su osobni podaci koje čuvamo o vama točni i važeći. Obavijestite nas ako se vaši osobni podaci promijene za vrijeme vašeg odnosa s nama.

Poveznice trećih strana

Ova internetska stranica može uključivati poveznice na internetske stranice trećih strana, programske dodatke i aplikacije. Klik na te poveznice ili omogućavanje tih povezivanja može omogućiti trećim osobama prikupljanje ili dijeljenje vaših podataka. Mi ne kontroliramo te internetske stranice trećih osoba i nismo odgovorni za njihove izjave o privatnosti. Kada napustite našu internetsku stranicu, preporučamo vam pročitati obavijest o privatnosti svake internetske stranice koju posjetite.

 

2. VAŠI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Osobni podaci ili osobne informacije znače bilo koje informacije o pojedincu pomoću kojih je moguće identificirati tu osobu. To ne uključuje podatke gdje je identitet uklonjen (anonimne podatke).

Možemo prikupljati, upotrebljavati, pohranjivati i prenositi različite vrste vaših osobnih podataka koje smo grupirali kako slijedi:

 • Podaci o identitetu, uključuju ime, prezime, korisničko ime ili slični identifikator, titulu.
 • Podaci za kontakt, uključuju sjedište društva, adresu za dostavu, adresu e-pošte i brojeve telefona i mobitela.
 • Financijski podaci, uključuju bankovni račun.
 • Podaci o transakcijama, uključuju pojedinosti o vašim uplatama i onim izvršenim vama i druge pojedinosti o proizvodima i uslugama koje ste kupili od nas.
 • Tehnički podaci, uključuju adresu internetskog protokola (IP), vaše podatke za prijavu, vrsta i verzija internetskog preglednika, postavke o vremenskoj zoni i lokaciji, vrsti i verziji programskih dodataka za internetski preglednik, operativnom sustavu i platformi i drugim tehnologijama na uređajima putem kojih pristupate ovoj internetskoj stranici.
 • Podaci o profilu, uključuju vaše korisničko ime i lozinku, vaše kupovine ili narudžbe, vaše interese, vaše preferencije, povratne informacije i odgovore na ankete.
 • Podaci o korištenju, uključuju informacije o tome kako upotrebljavate našu internetsku stranicu, proizvode i usluge.
 • Marketinški i komunikacijski podaci, uključuju vaše preferencije o primanju marketinga od nas i naših trećih strana i vaše preferencije za komunikaciju.

Također prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo agregirane podatke poput statističkih ili demografskih podataka za bilo koju svrhu. Agregirani podaci mogu biti dobiveni iz vaših osobnih podataka, ali se prema zakonu ne smatraju osobnim podacima budući da ovi podaci, bilo direktno ili indirektno, ne otkrivaju vaš identitet. Na primjer, možemo agregirati vaše podatke o korištenju kako bi izračunali postotak korisnika koji pristupaju određenoj mogućnosti internetske stranice. Međutim, ako spojimo ili povežemo agregirane podatke s vašim osobnim podacima tako da vas se može direktno ili indirektno identificirati, postupat ćemo s kombiniranim podacima kao s osobnim podacima koji će biti upotrebljavani u skladu s ovom obavijesti o privatnosti.

Ako propustite dati osobne podatke

Tamo gdje trebamo prikupiti osobne podatke prema zakonu ili prema odredbama ugovora sklopljenog s vama, a vi propustite dati te podatke kada ih zatražimo, možda neće biti moguće izvršiti ugovor koji smo sklopili ili pokušavamo sklopiti (na primjer, za pružanje dobara ili usluga). U tom slučaju, možda ćemo morati otkazati naš proizvod ili uslugu koje koristite, ali ako je to slučaj, obavijestit ćemo vas na vrijeme.

 

3. KAKO SE PRIKUPLJAJU VAŠI OSOBNI PODACI?

Koristimo različite metode kako bi prikupili vaše podatke, uključujući putem:

Direktnih interakcija. Možete nam dati vaše osobne podatke, kontakt te financijske i druge podatke ispunjavajući obrasce ili putem korespondencije s nama putem pošte, telefona, e-pošte ili na drugi način. To uključuje osobne podatke koje dajete kada:

 • se prijavite na natječaj za posao;
 • se prijavite za naše proizvode ili usluge;
 • napravite korisnički račun na našoj internetskoj stranici;
 • se pretplatite na našu uslugu ili publikacije;
 • zatražite da vam pošaljemo marketinške materijale;
 • se prijavite na natječaj, promidžbu ili anketu; ili
 • nam dajete povratne informacije.

Automatizirane tehnologije ili interakcije. Dok ste u interakciji s našom internetskom stranicom, možemo automatski prikupiti tehničke podatke o vašoj opremi, radnjama i obrascima pretraživanja. Prikupljamo ove osobne podatke upotrebom „kolačića“, zapisa sa servera i drugih sličnih tehnologija. Također možemo dobiti vaše tehničke podatke ako posjetite druge internetske stranice koje upotrebljavaju naše kolačiće. Pogledajte našu politiku o „kolačićima“.

Treće strane ili javno dostupni izvori. Možemo dobiti vaše osobne podatke od raznih trećih strana i javnih izvora kako slijedi u nastavku:

Tehnički podaci od sljedećih strana:

 1. pružatelja analitike poput Google-a koji se nalazi izvan EU;
 2. oglašivačke mreže poput Google-a, Facebook-a koji se nalaze izvan EU.

 

4. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Upotrebljavat ćemo vaše osobne podatke samo kada nam to zakon dopušta. Najčešće ćemo upotrebljavati vaše osobne podatke u sljedećim okolnostima:

 • Gdje moramo izvršiti ugovor koji ćemo upravo sklopiti s vama ili smo sklopili s vama.
 • Gdje je to potrebno za naše legitimne interese (ili one trećih strana), a vaši interesi i temeljna prava nemaju prednost pred tim interesima.
 • Gdje je to potrebno radi poštivanja zakonske ili regulatorne obveze.

Općenito se ne oslanjamo na privolu kao pravnu osnovu za obradu vaših osobnih podataka, osim u vezi sa slanjem direktnih marketinških komunikacija trećih osoba vama putem e-pošte ili tekstualne poruke. Imate pravo povući privolu za marketing u bilo kojem trenutku kontaktirajući nas.

Svrhe u koje ćemo upotrebljavati vaše osobne podatke

U nastavku smo pripremili, u obliku tablice, opis svih načina na koje planiramo upotrebljavati vaše osobne podatke i na kojim pravnim osnovama te uporabe temeljimo. Također smo, gdje je to prikladno, identificirali naše legitimne interese.

Napominjemo da možemo obrađivati vaše osobne podatke na osnovi više pravnih temelja, ovisno o tome za koju određenu svrhu upotrebljavamo vaše podatke. Kontaktirajte nas ako trebate pojedinosti o određenom pravnom temelju, na osnovi kojeg obrađujemo vaše osobne podatke gdje je u tablici u nastavku navedeno više od jednog temelja.

Svrha/aktivnost  Svrha/aktivnost   Pravna osnova za obradu,uključujući osnovu legitimnog interesa
Vaša registracija kao potencijalnog zaposlenika
 1. Identitet
 2. Kontakt 
Prijava na natječaj za posao
Vaša registracija kao novog klijenta
 1. Identitet
 2. Kontakt
Izvršenje ugovora s vama

Obrada i dostava vaše narudžbe, uključujući:

 1. Upravljanje plaćanjima, naknadama i troškovima
 2. Naplatu i povrat novca koji nam dugujete
 1. Identitet
 2. Kontakt
 3. Financijski
 4. Transakcijski
 5. Marketinški i komunikacijski
 1. Izvršenje ugovora s vama
 2. Potrebno za naše legitimne interese (radi povrata naših dospjelih dugova)

Upravljanje našim odnosom s vama, što će uključivati:

 1. Obavještavanje o promjenama naših uvjeta poslovanja ili politike o privatnosti
 2. Zahtjev da ostavite recenziju ili ispunite anketu
 1. Identitet
 2. Kontakt
 3. Profil
 4. Marketinški i komunikacijski
 1. Izvršenje ugovora s vama
 2. Potrebno za izvršenje zakonske obveze
 3. Potrebno za naše legitimne interese (kako bi naša arhiva ostala ažurna i kako bi proučili na koji se način naši klijenti koriste našim proizvodima/uslugama)
Omogućavanje vašeg sudjelovanja u nagradnom izvlačenju, natjecanju ili ispunjavanje ankete
 1. Identitet
 2. Kontakt
 3. Profil
 4. Upotreba
 5. Marketinški i komunikacijski
 1. Izvršenje ugovora s vama
 2. Potrebno za naše legitimne interese (kako bi proučili na koji se način naši klijenti koriste našim proizvodima/uslugama, kako bi iste razvili i proširili naše poslovanje)
Upravljanje i zaštita našeg poslovanja i ove internetske stranice (uključujući rješavanje problema, analizu podataka, testiranje, održavanje sistema, podršku, izvješćivanje i pohranu podataka)
 1. Identitet
 2. Kontakt
 3. Tehnički
 1. Potrebno za naše legitimne interese (za vođenje poslovanja, pružanje administrativnih i informatičkih usluga, mrežne sigurnosti, sprječavanje prijevara i u kontekstu reorganizacije poslovanja ili provedbe restrukturiranja grupe)
 2. Potrebno za izvršenje zakonske obveze
Isporuka relevantnog sadržaja internetske stranice i oglasa i mjerenje ili razumijevanje učinkovitosti oglasa koje vam dajemo.
 1. Identitet
 2. Kontakt
 3. Profil
 4. Upotreba
 5. Marketinški i komunikacijski
 6. Tehnički
Potrebno za naše legitimne interese (kako bi proučili na koji se način naši klijenti koriste našim proizvodima/uslugama, iste razvili, proširili naše poslovanje i informirali našu marketinšku strategiju)
Korištenje analitike podataka za poboljšanje naše internetske stranice, proizvoda/usluga, marketinga, odnosa s klijentima i iskustva klijenata.
 1. Tehnički
 2. Upotreba
Potrebno za naše legitimne interese (kako bi utvrdili vrste klijenata za naše proizvode i usluge, održali našu internetsku stranicu ažuriranom i relevantnom, razvili naše poslovanje i informirali našu marketinšku strategiju)
Predlaganje i preporuka dobara i usluga koji vas mogu zanimati.
 1. Identitet
 2. Kontakt
 3. Tehnički
 4. Upotreba
 5. Profil
Potrebno za naše legitimne interese (kako bi razvili naše proizvode/usluge i proširili naše poslovanje)

                                            
 

Marketing i promotivne ponude od nas

Možemo upotrijebiti vaše podatke o identitetu, kontaktu, upotrebi, profilu i tehničke podatke kako bi stvorili predodžbu o tome što mi mislimo da bi mogli htjeti ili trebati ili što vas može zanimati. Na taj način odlučujemo koji proizvodi, usluge i ponude mogu biti relevantni za vas.

Primit ćete marketinške komunikacije od nas ako ste zatražili informacije od nas ili kupili robu ili uslugu od nas ili ako ste nam dali vaše podatke kada ste se prijavili na natječaj ili se registrirali za promociju i u svakom slučaju, niste isključili primanje tih marketinških sadržaja.

Isključivanje

Možete zatražiti od nas ili trećih strana prestanak slanja marketinških poruka u bilo koje vrijeme prijavom na internetsku stranicu i označavanjem ili micanjem oznake relevantnih okvira kako bi prilagodili vaše marketinške preferencije ili praćenjem poveznica za isključivanje u bilo kojoj marketinškoj poruci koju smo vam poslali ili kontaktirajući nas u bilo koje vrijeme.

Ukoliko isključite primanje tih marketinških poruka, to se neće primijeniti na osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima putem kupovine proizvoda/usluge, registracije jamstva, iskustva s proizvodom/uslugom ili drugih transakcija.

„Kolačići“

Možete postaviti vaš internetski preglednik na način da odbije sve ili neke „kolačiće“ internetskih preglednika ili da vas obavijesti kada internetske stranice postave ili pristupe „kolačićima“. Ako onemogućite ili odbijete „kolačiće“, napominjemo da neki dijelovi ove internetske stranice mogu postati nedostupni ili nepravilno funkcionirati. Za više informacija o „kolačićima“ koje upotrebljavamo, pogledajte našu politiku o „kolačićima“.

Promjena svrhe

Upotrebljavat ćemo vaše osobne podatke samo za svrhe za koje smo ih prikupili, osim ako opravdano smatramo da ih moramo upotrijebiti iz drugog razloga, a taj razlog je u skladu s izvornom svrhom. Ako želite dobiti objašnjenje kako je obrada za novu svrhu u skladu s izvornom svrhom,kontaktirajte nas.

Ako trebamo upotrijebiti vaše osobne podatke za svrhu drugačiju od one za koju ste nam podatke dali, obavijestit ćemo vas o tome i objasniti koja nam pravna osnova to dopušta.

Napominjemo da možemo obraditi vaše osobne podatke bez vašeg znanja ili privole, u skladu s gore navedenim pravilima, gdje je to propisano ili dopušteno zakonom.

 

5. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Možda ćemo morati podijeliti vaše osobne podatke sa stranama navedenim u nastavku za gore navedene svrhe u tablici u 4. odlomku.

Unutarnje treće strane kao što je to navedeno u Pojmovniku.

Treće strane kojima možemo odlučiti prodati, izvršiti prijenos ili spajanje dijelova našeg poduzeća ili imovine. U drugom slučaju, možemo htjeti steći druga poduzeća ili se spojiti s njima. Ako se dogodi promjena u našem poduzeću, tada novi vlasnici mogu upotrebljavati vaše osobne podatke na isti način kao što je to navedeno u ovoj obavijesti o privatnosti.

Zahtijevamo od svih trećih strana da poštuju sigurnost vaših osobnih podataka i njihov tretman u skladu sa zakonom. Ne dopuštamo našim trećim stranama, pružateljima usluga, upotrebu vaših osobnih podataka za njihove vlastite svrhe te im samo dopuštamo obradu vaših osobnih podataka za određene svrhe u skladu s našim uputama.

 

6. MEĐUNARODNI PRIJENOSI

Ne dijelimo vaše osobne podatke s trećima.

 

7. SIGURNOST PODATAKA

Uspostavili smo prikladne sigurnosne mjere kako bi spriječili slučajni gubitak, upotrebu ili neautorizirani pristup, izmjenu ili otkrivanje vaših osobnih podataka. Nadalje, ograničavamo pristup vašim osobnim podacima na način da su dostupni samo onim zaposlenicima, agentima, izvođačima i drugim trećim stranama koje zbog poslovnih razloga iste moraju znati. Oni će obraditi vaše osobne podatke isključivo prema našim uputama i podvrgnuti su obvezi povjerljivosti.

Uspostavili smo postupke rješavanja bilo kakvih sumnji na povredu osobnih podataka i obavijestit ćemo vas i bilo koje tijelo nadležno za povredu gdje smo to obvezni učiniti prema zakonu.

 

8. ZADRŽAVANJE PODATAKA

Koliko dugo ćete upotrebljavati moje osobne podatke?

Zadržat ćemo vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno kako bismo ispunili svrhe za koje smo ih prikupili, uključujući svrhe ispunjavanja bilo kojih zakonskih, računovodstvenih ili izvještajnih zahtjeva.

Za određivanje prikladnog razdoblja zadržavanja osobnih podataka, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik štete nastale neovlaštenom upotrebom ili otkrivanjem vaših osobnih podataka, svrhe za koje obrađujemo vaše osobne podatke i možemo li postići te svrhe primjenom drugih sredstava i primjenjivih zakonskih zahtjeva.

 

9. VAŠA ZAKONSKA PRAVA

Pod određenim okolnostima, prema propisima o zaštiti osobnih podataka imate prava u vezi s vašim osobnim podacima. Za detaljno pojašnjenje prava pogledajte Pojmovnik. Vaša prava su:

 • Zatražiti pristup vašim osobnim podacima
 • Zatražiti ispravak vaših osobnih podataka
 • Zatražiti brisanje vaših osobnih podataka
 • Protiviti se obradi vaših osobnih podataka
 • Zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka
 • Zatražiti prijenos vaših osobnih podataka
 • Pravo na povlačenje privole

Ako želite ostvariti bilo koje gore navedeno pravo kontaktirajte nas u bilo koje vrijeme.

Obično nije potrebno plaćanje naknade

Nećete morati platiti naknadu kako bi pristupili vašim osobnim podacima (ili kako bi zahtijevali ostvarenje bilo kojeg drugog prava). Međutim, možemo vam naplatiti razumnu naknadu ako je jasno da je vaš zahtjev neutemeljen, ponavljajući ili pretjeran. Alternativno, u tim okolnostima možemo odbiti udovoljiti vašem zahtjevu.

Što možemo tražiti od vas

Možda ćemo morati zatražiti određene informacije od vas kako bi nam pomogli potvrditi vaš identitet i osigurali vaše pravo na pristup vašim osobnim podacima (ili za ostvarenje bilo kojeg od vaših drugih prava). To je sigurnosna mjera kako bi se osiguralo da se osobni podaci ne otkrivaju bilo kojoj osobi koja nema pravo dobiti ih. Također vas možemo kontaktirati kako bi zatražili daljnje informacije u vezi vašeg zahtjeva da ubrzamo naš odgovor.

Vremenski rok za odgovor

Nastojimo odgovoriti svim legitimnim zahtjevima u roku od mjesec dana. Povremeno može potrajati duže od mjesec dana za odgovor ako je vaš zahtjev osobito kompleksan ili ako imate više zahtjeva. U tom slučaju ćemo vas obavijestiti i obavještavati vas redovito o tome.

 

10. POJMOVNIK

Pravna osnova

Legitimni interes znači interes našeg poduzeća za vođenje i upravljanje našim poslovanjem na način kojim ćemo vam omogućiti najbolju uslugu/proizvod i najbolje i najsigurnije iskustvo. Brinemo se kako bi razmotrili i odmjerili bilo koji mogući utjecaj na vas (kako pozitivni tako i negativni) i vaša prava prije nego li obradimo vaše osobne podatke za naše legitimne interese. Ne upotrebljavamo vaše osobne podatke za aktivnosti u kojima su naši interesi isključeni zbog utjecaja na vas (osim ako imamo vašu privolu ili nam je to drukčije dopušteno ili zahtijevano zakonom). Možete dobiti daljnje informacije o tome kako u vezi određenih aktivnosti procjenjujemo naše legitimne interese u odnosu na bilo kakav mogući utjecaj na vas kontaktirajući nas.

Izvršenje ugovora znači obradu vaših podataka tamo gdje je to potrebno radi izvršenja ugovora kojeg ste vi ugovorna strana ili kako bi se na vaš zahtjev poduzeli koraci prije zaključenja takvog ugovora.

Poštivanje zakonske ili regulatorne obveze znači obradu vaših osobnih podataka tamo gdje je to potrebno za poštivanje zakonske ili regulatorne obveze kojoj smo podvrgnuti.

Vaša zakonska prava

Imate pravo:

Zatražiti pristup vašim osobnim podacima (uobičajeno poznat kao „zahtjev za pristup subjekta podataka“). To vam omogućuje dobivanje kopije vaših osobnih podataka koje posjedujemo i provjeru ako ih zakonito obrađujemo.

Zatražiti ispravak vaših osobnih podataka koje posjedujemo. To vam omogućuje ispravak bilo kakvih nepotpunih ili netočnih podataka koje posjedujemo o vama, iako ćemo možda morati potvrditi točnost novih podataka koje ste nam učinili dostupnima.

Zatražiti brisanje vaših osobnih podataka. To vam omogućuje zahtijevati brisanje ili uklanjanje osobnih podataka kada više nema dobrog razloga da ih nastavimo obrađivati. Također imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje vaših osobnih podataka tamo gdje ste uspješno ostvarili pravo prigovora na obradu (više u nastavku), tamo gdje smo možda nezakonito obradili vaše informacije ili tamo gdje smo obvezni izbrisati vaše osobne podatke prema lokalnim zakonima. Međutim, napominjemo da nećemo uvijek biti u mogućnosti udovoljiti vašem zahtjevu za brisanje zbog određenih pravnih razloga o kojima ćete biti obaviješteni u vrijeme postavljanja zahtjeva, ako se primjenjuju.

Protiviti se obradi vaših osobnih podataka tamo gdje se oslanjamo na legitimni interes (ili one treće strane), a postoji nešto u vezi vaše pojedinačne situacije zbog čega želite prigovoriti obradi na temelju toga, budući da smatrate da to ima učinak na vaša temeljna prava i slobode. Također imate pravo prigovoriti tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke u izravne marketinške svrhe. U nekim slučajevima možemo pokazati postojanje uvjerljivih legitimnih temelja za obradu vaših informacija, koji isključuju vaša prava i slobode iz primjene.

Zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka. To vam omogućuje da zatražite obustavu obrade vaših osobnih podataka u sljedećim slučajevima: (a) ako želite da ustanovimo točnost podataka; (b) gdje nezakonito upotrebljavamo podatke, ali ne želite da ih izbrišemo; (c) gdje trebate da čuvamo podatke iako nam više nisu potrebni, budući da ih vi trebate da uspostavite, ostvarite ili obranite pravne zahtjeve; ili (d) ste se protivili našoj upotrebi vaših podataka, ali trebamo provjeriti imamo li isključujućih legitimnih temelja za njihovu upotrebu.

Zatražiti prijenos vaših osobnih podataka vama ili trećoj strani. Učinit ćemo vama ili trećoj strani koju odaberete dostupnim vaše podatke u strukturiranom, najčešće upotrebljavanom, strojno čitljivom formatu. Napominjemo da se ovo pravo primjenjuje samo na automatizirane podatke za upotrebu kojih ste nam prvotno dali privolu ili gdje smo upotrijebili informacije radi izvršenja ugovora zaključenog s vama.

Povući privolu u bilo koje vrijeme gdje se služimo privolom za obradu vaših osobnih podataka. Međutim, to neće utjecati na zakonitost bilo kakve obrade učinjene prije povlačenja vaše privole. Ako povučete vašu privolu, možda nećemo biti u mogućnosti pružiti vam određene proizvode ili usluge. Savjetovat ćemo vas ako je to slučaj u vrijeme kada povučete vašu privolu.